Bine ati venit la Clinic Pro!

roenfrdeit

Ce este rinoplastia? Rinoplastia, rinocorectia sau pur si simplu operatia estetica la nas este o operatie estetica la nivelul nasului care are ca scop remodelarea nasului intr-un mod mai placut la vedere si/sau corectarea unor malformatii in urma unor traumatisme, inlaturarea unor obstructii nazale (deviatia de sept este un exemplu). Pentru ca nasul este pozitionat in mijlocul fetei, un chirurg estetician bun va tine cont si de celelalte trasaturi ale fetei pentru a obtine un chip armonios. Imbunatatirile pe care doctorul estetician vi le poate oferi sunt urmatoarele: indepartarea "cocoasei" nazale pentru un profil frumos, ingustarea nasului atat la baza lui cat si la varf, ingustarea narilor sau schimbarea formei lor, inlaturarea asimetriei, ridicarea varfului, micsorarea nasului in conformitate cu structura fetei. Toate asteptarile si dorintele dvs trebuie discutate cu doctorul estetician, el se va pronunta daca acestea sunt realizabile si dezirabile pentru structura fetei dvs.

Cate tipuri de rinoplastii exista si cum se desfasoara? Exista doua tipuri de rinoplastii: rinoplastia inchisa si rinoplastia deschisa, ambele fiind facute cu anestezie generala, de obicei. Chirurgul estetician se va pronunta care este metoda mai buna pentru pacient.

Rinoplastia inchisa presupune formarea unor mici incizii la nivelul fiecarei nari, prin care se vor introduce instrumentele medicale pentru corectarea nasului. Cicatricile nu vor fi deloc vizibile, intrucat inciziile au fost facute in nari, dar exista anumite limitari pentru acest tip de remodelare, in special faptul ca varful nasului nu poate fi modificat, de aceea este recomandat pentru persoanele care sunt multumite de varful nasului lor. Rinoplastia inchisa permite indepartarea cocoasei nazale, interventii la nivelul cornetelor si al septumului.

Rinoplastia deschisa va incepe printr-o incizie externa la nivelul columelei (tesut care desparte cele doua nari) care va permite doctorului sa remodeleze orice parte a nasului, inclusiv varful. Acest tip de rinoplastie este recomandat in cele mai multe situatii, fiind foarte eficienta datorita posibilitatii de vedere clara a anatomiei nasului. In cazul mai multor interventii de rinoplastie (rinoplastii secundare, adica a 2-a sau a 3-a operatie de rinoplastie), rinoplastia deschisa este unica optiune a pacientului. De obicei, recuperarea dureaza putin mai mult si operatia este mai complexa, insa la fel de sigura si eficienta daca va lasati pe mana unui profesionist.

Go to top
Template by JoomlaShine