Bine ati venit la Clinic Pro!

roenfrdeit

Ce este liposuctia/lipoaspiratia? Lipoaspiratia sau liposuctia este o interventie chirurgicala estetica prin care grasimea “incapatanata” va fi indepartata, astfel incat sa aveti un corp mai suplu si mai bine conturat decat inainte.

Cui i se adreseaza liposuctia/lipoaspiratia? Este de retinut faptul ca aceasta interventie nu se adreseaza persoanelor supraponderale, ci persoanelor care au nevoie de ajutor in eliminarea depozitelor adipoase ce nu au putut fi eliminate prin sport si dieta.

Cate si ce zone sunt vizate intr-o singura operatie de lipoaspiratie/liposuctie? Candidatii pentru liposuctie/lipoaspiratie au “pungi” de grasime persistente in zone mai mari sau mai mici, cum ar fi: abdomen, gusa, fese, coapse (“aripioarele”), brate, gambe, sani, genunchi, spate, ginecomastie. Pacientii ar trebui sa fie dornici sa scape de surplusul de grasime din minim 3 zone specificate anterior (alese de pacient, tinand cont si de parerea doctorului), pentru o conturare frumoasa a corpului.

Cum se desfasoara o operatie de lipoaspiratie/liposuctie? Dupa administrarea anesteziei generale, doctorul estetician va face o incizie minuscula de 3-4mm la nivelul zonei cerute, intr-un loc ce poate fi usor ascuns. Prin aceasta incizie se introduce canula (un tub care e folosit pentru diferite operatii) in tesutul adipos si aspira grasimea in exces. Liposuctia nu lasa cicatrici, semnele de dupa operatie vor disparea in scurt timp.

Liposuctia/lipoaspiratia indeparteaza toata grasimea si cat voi slabi dupa aceasta interventie? Liposuctia/lipoaspiratia nu indeparteaza tot tesutul adipos de la nivelul zonei afectate, ci se scoate doar grasimea in exces, ramanand un strat de tesut adipos care nu trebuie indepartat, avand un rol de protectie impotriva traumatismelor.

Liposuctia nu inlocuieste procesul de slabire, doar vine in ajutorul acestuia prin eliminarea pungilor de grasime persistente, asa ca ar trebui sa aveti o imagine realista in ceea ce priveste numarul de kg pierdut. Pacientii vor slabi pentru ca se extrag cantitati importante de grasime in anumite cazuri, dar si metabolismul va deveni mai accentuat dupa scoaterea grasimii in exces.

Grasimea se va mai depune la nivelul zonelor lipoaspirate? In cazul in care veti creste in greutate, grasimea nu se va mai depunde la nivelul zonelor unde s-a efectuat lipoaspiratie, insa se va depunde in alte zone. De aceea este indicat sa pastrati un stil de viata sanatos si activ si sa nu recurgeti la liposuctie pentru a slabi.

Voi mai avea celulita? Aspectul celulitei va fi ameliorat, insa liposuctia nu garanteaza eliminarea celulitei, deoarece aceasta este cauzata si de alti factori (cum ar fi factorii genetici sau alimentatia).

Go to top
Template by JoomlaShine