Bine ati venit la Clinic Pro!

roenfrdeit

Ce este ginecomastia si care sunt cauzele acesteia? Ginecomastia este extra-dezvoltarea sanilor la barbati, ceea ce poate crea complexe. Cauzele dezvoltarii ginecomastiei pot fi predispozitia genetica, modificari hormonale sau utilizarea anumitor substante. De notat este faptul ca ginecomastia afecteaza aproximativ jumatate dintre barbati si poate aparea la orice varsta.

Ce presupune operatia de inlaturare a ginecomastiei? Interventia estetica pentru ginecomastie poate fi realizata prin liposuctie in cazul depozitelor “incapatanate” de grasime sau prin excizie in cazul surplusului de tesut glandular. Rezultatul unei operatii de ginecomastie este un piept ferm, conturat, barbatesc.

Cui i se adreseaza operatia de ginecomastie? Mai intai vom specifica care sunt candidatii carora nu le este indicata aceasta interventie estetica: barbati supraponderali, barbati care fie beau in exces, fie utilizeaza droguri sau steroizi anabolizati. Interventia chirurgicala pentru inlaturarea ginecomastiei este indicata barbatilor sanatosi, activi, de orice varsta, care sunt complexati de dezvoltarea accentuata a sanilor.

Cum se realizeaza operatia de inlaturare a ginecomastiei? Daca ginecomastia este formata din exces de grasime la nivelul sanilor, atunci doctoral va utiliza lipoaspiratia (liposuctia) pentru a inlatura acest surplus de grasime. O incizie mica de 1cm va fi facuta la marginea areolei sau la nivelul sub bratului. Canula (tub subtire si gol) este introdusa prin incizie, de unde este aspirate grasimea nedorita.

Daca extra-dezvoltarea sanilor este cauzata de tesutul glandular, atunci se va folosi excizia, care poate fi in combinatie cu liposuctia. Excizia se face cu electrocauterul, astfel incat excesul de tesut glandular, grasime si piele sa fie indepartat, iar incizia va fi camuflata intr-una dintre cele trei zone posibile (la marginea areolei, in pliul sanului, la nivelul sub bratului).

Go to top
Template by JoomlaShine