Bine ati venit la Clinic Pro!

roenfrdeit

 

 

Transplant de par

 

Ce este tehnica FUE? Transplantul de par prin tehnica FUE (acronim pentru “follicular unit extraction” din engleza) este procedura estetica chirurgicala prin care se recolteaza par din zona donatoare pentru a fi implantat in zona afectata de calvitie. Este cea mai moderna metoda de transplant de par, avand mai multe avantaje, printre care lipsa durerii in timpul operatiei si dupa operatie, vindecarea rapida si cicatrizarea minima.

Care sunt zonele donatoare? Zonele donatoare cele mai compatibile pentru transplant de par sunt zona din spatele capului si zonele laterale ale capului deoarece acele fire de par sunt foarte puternice si mai rezistente la factorii care cauzeaza pierderea parului. Alte zone donatoare pot fi barba si pieptul. Unitatile foliculare recoltate din zona donatoare au pana la 1mm in diametru si vor fi transplantate in zonele supuse calvitiei, acolo unde vor iesi intre 1-4 fire de par de la o singura unitate foliculara.

Ce fel de anestezie mi se administreaza in timpul transplantului de par? Trasplantul de par se efectueza sub anestezie locala cu lidocaina, o substanta folosita si la stomatologie, astfel incat sa nu simtiti deloc durere.

Exista riscuri ale transplantului de par?  Orice fel de operatie implica un risc care trebuie sa fie asumat, insa  procedura de transplant de par are riscuri si complicatii minime daca este efectuata de un profesionist. Printre riscuri, mentionam: reactie alergica la anestezic sau medicamente, sangerare excesiva, infectie, vindecarea incompleta a cicatricilor. Datorita experientei si profesionalismului echipei noastre, pacientii care ne-au trecut pragul si au respectat instructiunile noastre nu au avut niciun disconfort in timpul si dupa operatie.

Care este rata de respingere a parului implantat? Suntem foarte mandri si increzatori in abilitatile doctorilor nostri pentru ca rata de respingere a parului implantat este de sub 10%, in cazul pacientilor care ne-au urmat instructiunile. Acest lucru inseamna ca mai mult de 90% din parul implantat va creste si va va pune capat complexelor legate de calvitie.

Ce este tratamentul PRP si care sunt beneficiile acestuia? Tratamentul PRP vine in ajutorul accelerarii cresterii si densitatii parului, pentru a avea un rezultat mai rapid si mai satisfacator pentru pacient. PRP, acronim pentru Platelet Rich Plasma, poate fi facut si de pacientii care nu sunt interesati de un transplant de par, insa este foarte recomandat pentru cei care aleg aceasta procedura estetica.  PRP este un produsul sangelui dumneavoastra, modificat prin centrifugare pentru a obtine un numar de aproximativ 5 ori mai multe trombocite si alti factori de crestere, ajutand astfel dezvotarea accelerata a foliculilor de par implantati. Tratamentul PRP este important pentru transplantul de par deoarece rezultatele se vad dupa aproximativ 3-4 luni de la interventie, nu in aproximativ 6 luni, ca in cazul nefolosirii acestuia.

Cand imi va creste parul?  In primele 10-13 zile de la interventie, vor cadea crustele impreuna cu o parte din firele de par, insa nu va ingrijorati, acesta este procesul normal, minim 90% dintre foliculii de par raman inradacinati in scalp. Firele de par vor incepe sa fie vizibile dupa 3-4 luni, urmand ca dupa 6-8 luni de la interventie sa vedeti o inmultire semnificativa a firelor de par. Rezultatul final va fi atins intre lunile 10-12.

 

 

Go to top
Template by JoomlaShine